Domácí jogurt
Potřebujete:1l plnotučného mléka,4 velké lžíce jogurtu s živými kulturami (český),
Postup:
Mléko ohřejeme asi na 80 stupňů (těsně před zpěněním), nesmí projít varem. Mléko necháme vychladnout asi na 40 stupňů (když ochutnáme, musí být tak, abychom se nespálili). Přidáme čtyři vrchovaté lžíce jogurtu a zamícháme. Celé zabalíme do deky a necháme přes noc v teple.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.