Domácí kečup

Potřebujete:25-30 kusů rajčat,2-3 větší papriky,4 feferonky nebo lžičku chilli,2 lžíce soli,6 cibulí,2 stroužky česneku,2 lžíce plnotučné hořčice,10 bobulek nového koření,1-2 bobkové listy,5 hřebíčků,1 lžíce mletého pepře,1 lžička pálivé papriky,30dkg cukru,½ dcl octa,1 lžička skořice mleté,4 jablka

Postup:
Cibuli, papriky, rajčata a česnek nakrájíme na proužky. Jablka rozpůlíme. Všechny suroviny dáme do velkého pekáče a vaříme asi 50 minut. Ještě teplé rozdělíme na malé dávky a rozmixujeme. Plníme do skleniček a sterilujeme.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.