Domácí vlašák
Potřebujete: 2 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce octa, 2 lžíce kečupu, 1 kostka masoxu, 1 lžička cukru
Postup: Všechny suroviny smícháme a necháme přejít varem. Vznikne řídká kaše, kterou necháme vychladnout. Mezitím si připravíme 5 vajec uvařených natvrdo, 30 dkg měkkého salámu, 1 kyselou okurku, 1 větší cibuli - vše nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme 2 sáčky majolky nebo zakysanou smetanu. Vše opatrně promícháme s výše připravenou vychladlou řídkou kaší.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.