Dresink k masu podle Evy Pilarové
Potřebujete:1 větší sklenici dobré majonézy, 6 stroužků česneku, čerstvý zázvor (stejné množství jako česneku), sůl
Postup:
Česnek a zázvor rozstrouháme na jemném struhadle. Smícháme s majonézou a trochu přisolíme.
Eva Pilarová říká, že ke grilovanému masu nezná lepší omáčku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.