Drožďová polévka s krupičnými knedlíčky

Potřebujete: 1 cibule cca 200 g kořenové zeleniny 1 kostička droždí olej solčanka Na kapání: 1 vejce, olej, dětská krupička

Postup:
V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibulku nakrájenou na drobno. Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubo na struhadle. Nastrouhanou zeleninu přidáme na připravenou cibulku, chvíli restujeme, poté rozdrobíme droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Poté vlijeme 1,5 l vody a přidáme cca 2 lžičky solčanky (dle chuti). Krátce povaříme, až je zelenina měkká. Do hrnečku si vyklepneme 1 celé vejce, přidáme cca 1/2 lžíce oleje a za stálého mícháme přidáváme dětskou krupičku, až se nám vytvoří hustší těstíčko. Přes struhadlo, popř. nějaký cedník vidličkou vtlačujeme do vroucí polévky kapání. Necháme krátce povařit (cca 1-2 min.).Na talířích můžeme ještě dochutit a dozdobit polévku nakrájenými natěmi.