Drůbeží kostky

Potřebujete: 500 g drůbežího masa bez kůže, 1/2 cibule, 1/2 žluté a zelené papriky, svazek petrželky, 2 stroužky česneku, lžička kečupu, 1 lžíce sladké papriky, 30 g oleje, sůl, mletý pepř

Postup: Oloupanou cibuli a omytou petržrlku jemně usekáme. Vyčištěné a omyté půlky paprikových lusků nakrájíme na tenké proužky. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Maso nakrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji v prostorné pánvi opečeme cibuli, česnek, přidáme masové kostky a osmahneme do zlatova. Obereme přebytečný tuk, přidáme lžíci sladké papriky, paprikové proužky a opečeme. Podlijeme kyselou smetanou, provaříme, promícháme a přiklopené do měkka podusíme. nakonec přidáme sekanou a petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Přendáme do mísy, ozdobíme kouskem petrželky a podáváme. S dušenou rýží chutná toto lehké jídlo báječně. Můžeme podávat i s krajíčky bílého chleba. Příprava je skutečně velmi rychlá.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.