Dušená kedlubna

Potřebujete: 4 až 5 kedluben sůl pepř 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky špetka muškátového oříšku

Postup:
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na plátky. Vložte je do kastrolu, podlijte vodou, mírně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a zvolna duste doměkka. Když změknout přidejte k nim máslo rozemnuté s hladkou moukou, přimíchejte a ještě krátce povařte. Podávejte s vařenými brambory nebo samotné.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.