Estonský bramborový salát s červenou řepou

Potřebujete:Suroviny pro 10 až 12 osob: 700g vařené červené řepy 400g vařených brambor 200g vařené karotky 1 středně slaný slaneček (můžeme vzít uzenáče) 1-2 naložené sladkokyselé okurky 2 jablka 200g pečeného vepřového nebo vařeného hovězího masa 2-3 vejce uvařená natvrdo 600ml kyselé smetany sůl podle chuti 1 lžička hořčice trochu cukru dle chuti jarní cibulka na ozdobení

Postup:
Oloupeme brambory i řepu, ostrouháme mrkev a jablka zbavíme slupky. Rybu nakrájíme na kousky - filety. Z filet odstraníme kůži a zbavíme je i těch nejmenších kostiček. Kromě vajíček všechno nakrájíme na malé kostky. Smícháme kyselou smetanu, s hořčicí, solí, cukrem a tak připravíme zálivku. Se zálivkou smícháme i všechny ostatní suroviny a směs uložíme zakrytou do chladničky na jednu až dvě hodiny. Pokrm vyjmeme až před podáváním. Salát navršíme na mísu nebo talíř a povrch posypeme jemně nasekanými vejci a ozdobíme jarní cibulkou.


Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.