Fazolový dort

Potřebujete: Na těsto: 5 vajec, oddělit žloutky a bílky 21dkg cukru 21dkg barevných fazolí (červených) 7dkg mletých ořechů 1 polévková lžíce strouhanky 1 polévková lžíce kakaa Trochu rumu Na krém: 3 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce cukru 2dcl mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce rumu 250g másla

Postup:
Dortovou formu vymažeme a vysypeme, fazole necháme přes noc namočené a pak je uvaříme a umeleme na masovém strojku. Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme umleté fazole a pak i ostatní ingredience, nakonec sníh z bílků. Promícháme, nalijeme do formy a pečeme mírně asi hodinu. Mezitím si vyrobíme krém. Mléko s moukou svaříme na kaši, přidáme žloutek, cukr, rum a nakonec zamícháme máslo. Když je dort upečený, prokrojíme ho nadvakrát, pláty pokapeme rumem, na to dáme pikantní zavařeninu a na to navrstvíme krém, části pospojujeme a celý dort na závěr polijeme čokoládou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.