Flíčky s tvarohem a se smetanou
Potřebujete: 600g hladké mouky 3-4 vajíčka trocha soli voda 200g slaniny tvaroh smetana olej
Postup:
Z mouky, vajíček a vody uděláme těsto, které rozválíme na tenký plát, který rozkrájíme na flíčky a ty dáme vařit do osolené vody. Na pánvičku dáme trochu oleje na kterém osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu. Hotovou slaninu i s vysmahlým tukem přelijeme do zapékací mísy, do tuku přidáme tvaroh, trochu osolíme a rozmícháme. Potom přidáme uvařené flíčky a vše důkladně promícháme. Tuto směs v míse dáme krátce zapéct (do zlatova). Na talíři poléváme smetanou a podáváme. Zapíjíme mlékem. Můžeme použít i kupované flíčky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.