Francouzská cibulačka
Potřebujete: Půl kg cibule 1 litr zeleninového vývaru žloutek strouhaný ementál 2 lžíce smetany 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce bílého vína trochu másla bílé pečivo mletý pepř, sůl
Postup:
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm cibulku dozlatova. Zasypeme moukou a jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme minimálně 15 minut. Dochutíme bílým vínem. Veku opečeme dozlatova na pánvi a obalíme ve strouhaném sýru smíchaném se žloutkem a dvěma lžícemi smetany. Zapečeme tak, aby se utvořila zlatavá kůrčička a podáváme k polévce.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.