Gaskoňská vejce

Cuketu nebo lilek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mírně posolíme a vymačkáme vodu. Poté opečeme na olivovém oleji. Šunku pokrájíme na proužky a osmažíme. Pro každého strávníka osmažíme volské oko. Na každé oko navrstvíme hromádku cukety, osmaženou šunku a nakonec zakápneme teplým kečupem smíchaným s česnekem a petrželkou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.