Gaskoňská vejce
Cuketu nebo lilek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mírně posolíme a vymačkáme vodu. Poté opečeme na olivovém oleji. Šunku pokrájíme na proužky a osmažíme. Pro každého strávníka osmažíme volské oko. Na každé oko navrstvíme hromádku cukety, osmaženou šunku a nakonec zakápneme teplým kečupem smíchaným s česnekem a petrželkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.