Gruzínská játra
Potřebujete: 500 g vepř. jater 2 ks paprik červená + zelená 1 cibule 1 rajče 2 stroužky česneku sůl, pepř, Podravka, špetka chilli hladká mouka na zaprášení nastrouhaný eidam na posypání
Postup:
Cibulku zpěnit na oleji, přidat a opéct játra, zaprášit moukou.
Na nudličky nakrájené rajče a papriky vmíchat k játrům, přidat česnek, podravku, sůl a pepř. Krátce podusit, okořenit chilli, mírně podlít vodou a zahustit zbytkem mouky. Na talíři pak posypat sýrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.