Guláš z divočiny nebo práva

Potřebujete:sádlo, cibule, kořeněný špek, gulášová paprika, gulášové koření, paprikový lusky (červený, žlutý, zelený), oloupaná rajčata, sůl

Postup:
Na rozpáleném sádle zpěníme půlku větší cibule a zprudka opečeme maso nakrájené na kostičky. Zalijeme vodou a přidáme špek, koření, zbytek cibule, nakrájenou papriku a oloupaná rajčata. Zasolíme a necháme dusit do měkka. Hotový guláš posypeme strouhaným křenem a podáváme s chlebem.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.