Guláš z patizonů
Potřebujete: 2 malé patizony, 1 cibule, 4 brambory, sůl, 3 červené papriky, hotová jíška, vývar nebo masox, kousek bůčku či jiného masa - asi 1/5 kg
Postup: V kastrolu podusíme nakrájené maso, přidáme nakrájenou cibuli, kostky syrových brambor, vývar, rozkrájené patizony, papriku a dusíme vše do měkka. Nakonec vše zahustíme jíškou, dosolíme a krátce povaříme. Je to báječný gulášek a zase je trochu jinačí!!!
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.