Izraelská rajčatová polévka

Potřebujete: 4 velká rajčata, cibule, bobkový list, sůl, hřebíček, kečup, smetana

Postup: Čtyři velký rajčata svaříme s cibulí, bobkovým listem, solí a hřebíčkem. Uvařené vše rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kečup (cca 2 polévkové lžíce) a zahustíme jíškou. Do hotové polévky přidáme 50% smetany. Můžeme zvolit sladkou nebo kysanou. Kysanou ale nevaříme a přidáváme až po odstavení hrnce z plotny. Kdo má rád hustou polévku, může ještě přidat nudle.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.