Mléčný marcipán
Potřebujete:200g moučkového cukru, 200g sušeného mléka, 30g ztuženého tuku, 10g medu, mandlová esence
Postup:
Studený ztužený tuk nastrouháme do sušeného mléka a cukru, přidáme med a pořádně prohněteme, použijeme ruce. Můžeme zabalit do folie a dát do lednice, kde nám marcipán vydrží až dva měsíce. Při jeho použití ho můžeme dobarvovat práškovými barvivy. Paní Teichmanová nám také dala ještě velmi jednoduchý recept. Bude potřebovat dětské piškoty, nutelu a právě marcipán. Dva dětské piškoty k sobě slepíme nutelou, dáme do lednice ztuhnout a poté je obalíme marcipánem. Marcipán můžeme také vykrajovat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.