Pikantní kapr
Potřebujete:1 malou tatarskou omáčku,1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci solamylu,1 lžičku mletého pepře,1 lžičku drceného kmínu,1 lžičku mleté pálivé papriky,1 – 2 lžičky soli,3 stroužky česneku,0,5dcl piva,citrónovou šťávu,hladkou mouku,grilovací koření
Postup:
Všechny ingredience kromě mouky a grilovacího koření smícháme. Kapra naporcujeme na menší kousky a namočíme do směsi a necháme 1 až 2 dny proležet. Kousky obalujeme v hladké mouce, kterou jsme si smíchali s grilovacím kořením. Smažíme na tuku dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.