Rajčatová marmeláda

Potřebujete: 1 kg rajčat, 60 - 70 dkg cukru, 1 a půl sáčku Pektinu, 1 lžíce rumu

Postup: Rajčata umeleme na strojku a scedíme šťávu přes cedník tak, abychom se alespoň částečně zbavili jadérek. Šťávu vaříme 20 minut, poté přidáme cukr s Pektinem a vaříme dalších 5 - 7 minut. Přidáme lžíci rumu a plníme do skleniček. Sterilujeme asi 10 minut. Mažeme na chleba s máslem, chutná výjimečně dobře.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.