Rajská omáčka

Potřebujete:cibuli,máslo,cukr,hladkou mouku,masový vývar,celý pepř,nové koření,bobkový list,hřebíček,celou skořici,rajský protlak (kečup),smetanu

Postup:
Na másle lehce osmahneme najemno nakrájenou cibulku, ke které přisypeme cukr a necháme ho mírně zkaramelizovat, potom přidáme mouku, kterou se vším dobře promícháme. Přilijeme trochu vývaru, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček a kousek celé skořice nebo špetku mleté. Po provaření přidáme kečup nebo rajský protlak a znovu povaříme. Přidáme smetanu, někdy postačí i mléko, povaříme a přecedíme. Můžeme podávat.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.