Rajská polévka
Potřebujete: 2 velké rajské protlaky, 1 dcl kečupu, 1 lžička mleté skořice, sůl, sáček předvařené rýže, cibule, mletá červená paprika
Postup: Cibulku nakrájíme nadrobno, a usmažíme na oleji, přidáme sladkou mletou papriku a zalijeme trochou vody. Přidáme rajské protlaky, kečup, zamícháme a opět přilijeme vodu, nasypeme skořici, osolíme a podle chuti okořeníme. Možné je přidat trochu oregana. Chvilku povaříme. Zvlášť uvaříme rýži a poté smícháme s polévkou, takže není potřeba zahušťovat. Dochutíme cukrem, případně kysanou smetanou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka