Rakytníkový med
Potřebujete:plody rakytníku,včelí med tekutý,plátěný pytlík
Postup:
Zralé plody rakytníku opereme studenou vodou, poté necháme na cedníku okapat. Okapané plody rozmixujeme na kaši a tu přecedíme do mísy přes plátěný pytlík, který ždímáme rukama tak dlouho, až uvnitř zbudou jenom slupky a semínka. Tuto šťávu zamícháme do tekutého medu. Med nalijeme do sklenic a dáme do ledničky. Užíváme preventivně 1 lžíci denně.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka