Řecký salát

Potřebujete: 250 g rajčat 250 g okurek 250 g sýru feta 1/2 citrónu 1 lžička medu sůl, pepř 4 lžíce panenského olivového oleje 250 g řeckých oliv 1 červená cibule snítky oregana chléb pitta

Postup:
Okurku podélně rozpulte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte na plátky silné zhruba 1 centimetr. Olivy vypeckujte. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka nebo nakrájejte nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a zbavte je semen. Vše dejte do mísy a opatrně promíchejte.Do olivového oleje vmíchejte med a směs přidejte do mísy. Z citronu vymačkejte šťávu a podle Vaší chuti a nalijte ji na salát. Pokud máte sýr v nálevu, slijte jej. Sýr nakrájejte na obdélníčky a přidejte do mísy. Nakonec vše osolte a opepřete podle chuti, přikryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice. Jako přílohu podávejte chléb pitta.