Řezy opilého Františka
Potřebujete:Těsto: 2 vejce, ¼ kg cukru, 10 dkg tekutého másla, 5 dkg kakaa, ¼ l mléka, ¼ kg polohrubé mouky, prášek do pečiva Na promazání: rybízová marmeláda Ořechová nádivka: 20 dkg mletých ořechů, 15 dkg cukru, 2 dcl rumu Čokoládová poleva: 7 dkg cukru, 7 dkg másla, lžíce kakaa, lžíce Solamylu, 2 lžíce vlažné vody
Postup:
Ušleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Pak přidáme kakao, mléko, mouku a prášek do pečiva. Promícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Po upečení a vychladnutí potřeme rybízovou marmeládou a připravíme nádivku z mletých ořechů, cukru a rumu. Tu naneseme na rybízovou marmeládu a uděláme čokoládovou polevu, můžeme i z dvojité dávky. Máslo rozpustíme ve vodní lázni a postupně přidáváme ostatní ingredience. Hned nalijeme na buchtu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka