Řezy opilého františkána

Potřebujete:Těsto: 25dkg másla, 25dkg práškového cukru, 7 vajec, 6dkg hladké mouky, 6dkg krupičky, ½ prášku do pečiva, 1 lžička kakaa Na vrch buchty: meruňkový džem, zavařené meruňky, 15dkg posekaných ořechů, 7dkg cukru, 2dcl rumu, čokoládová poleva

Postup:
Máslo s cukrem a vejci smícháme, pak přidáme mouku, krupičku, prášek do pečiva a kakao. Upečeme těsto. Po vychladnutí natřeme meruňkovým džemem a navrch naklademe půlky meruněk. Posypeme posekanými ořechy smíchanými s cukrem. Celé pokapeme rumem a nakonec polijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a krájíme na čtverečky (vždy asi čtvrtka meruňky) a dáváme do papírových košíčků.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.