Řízek na ruby

Potřebujete: 1 kg vepřového masa, 200 g slaniny, 20 g sušeného česneku (nebo čerstvého), 4 vejce, 3 cibule, 50 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, strouhanka, sůl, směs ochucovacího koření (Podravka), mletý pepř, olej

Postup: Maso pokrájíme na menší řízky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance. Připravíme si těstíčko - 4 vajíčka, mléko, mouka, česnek a směs koření. Obalený řízek ve strouhánce namočíme v těstíčku a na pánvi s olejem smažíme do zlatova. Cibuli pokrájíme na plátky, slaninu na proužky a spolu promícháme. Na dno pekáčku dáme trochu oleje a pár plátků cibule ze slaninou, pak položíme plátky masa. Vrstvy opakujeme, končíme cibulí se slaninou. Dáme na 20 minut přiklopené zapéct do trouby na 250 °C. Jako přílohu podáváme vařené brambory, bramborovou kaši nebo hranolky.