Řízkové kapsy
Potřebujete: maso na řízky, plnotučná hořčice, pepř, sůl, ostřejší klobása, vajíčko, tvrdý uzený sýr
Postup: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme nastrouhaným sýrem. Na polovinu plátku masa skládáme kolečko vařeného vajíčka, sýr, kolečko klobásy a opět sýr. Přeložíme a zaděláme jehlou. Obalíme v trojobalu a smažíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.