Řízky z cuket
Potřebujete: velkou cuketu, česnek nebo pastu, vše na trojobal (hl. mouku, vejce, trochu mléka, sůl, strouhanku), tuk na smažení
Postup: Cuketu omyjeme, můžeme oloupat, nakrájíme na asi 1 - 1,5 cm plátky, potřeme česnekem a osolíme (pokud dáme pastu, tak nesolíme!!), obalíme v trojobalu nebo těstíčku a usmažíme jako klasický řízek. Výborné je to s bramborem či kaší, ale většinou to stihneme ujídat bez ničeho.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.