Rybí polévka
Potřebujete: 1 kapří hlava, ocas, ploutve, vnitřnosti, sůl, kuličky pepře a nového koření, 1 stroužek česneku, 10 dkg kořenové zeleniny, cibule, 3 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, muškátový oříšek, petrželka, osmažená žemle
Postup: Hlavu očistíme, vyjmeme oči a uvaříme v osolené vodě spolu s kořením, cibulí a česnekem. Poté přecedíme a obereme maso. Na tuku osmahneme nakrájenou zeleninu ( mrkev, petržel, celer), zaprášíme moukou, osmahneme dorůžova a zalijeme vývarem. 'Dobře provaříme. Během varu přidáme vnitřnosti a do hotové polévky vložíme obrané maso. Dochutíme muškátovým oříškem. Na talíře nasypeme osmaženou nakrájenou žemli, nasekanou petrželku a naléváme polévku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.