Rybí polévka
Potřebujete:1 mrkev, ½ celeru středního, 1 petržel, sůl, muškátový květ, máslo, 3-4 kousky rybího filé, houska
Postup:
Zeleninu a filé nakrájíme na kousky a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou. Uvaříme, pak přecedíme a zeleninu s rybou rozmixujeme. Směs dáme zpátky do vody a ještě chvíli povaříme. Pak dosolíme, zjemníme lžící másla a přidáme muškátový květ. Nakonec přidáme zelenou petrželku. Na másle osmahneme housku na kostičky a přidáváme přímo na talíři do polévky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.