Utopenci
Potřebujete:½ kg buřtů,4 cibule,4 lžíce octa,4 lžíce oleje,4 lžíce plnotučné hořčice,4 lžíce worcesteru,4 lžíce kečupu,8 lžic vody,½ lžičky chilli,sůl,pepř,mletá paprika
Postup:
Buřty můžeme rozpůlit nebo rozčtvrtit, cibuli nakrájíme na kolečka. Nálev: Ocet, olej, hořčici, worcester, kečup a vodu svaříme. Hotový nálev necháme vychladnout, přidáme do něj chilli, sůl, pepř a papriku a zamícháme. Buřty a cibuli poskládáme do sklenice a zalijeme připraveným nálevem a uzavřeme. Necháme dva až tři dny uležet.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.