Vaječný likér
Potřebujete: Půl litru bílého vína, lžička sypké vanilky, 2 plátky citronu, 1 lžička sypké skořice nebo kousek celé, 3 vejce, špetka soli, 5 - 6 dkg moučkového cukru, 4 lžíce rumu
Postup: Bílé víno, vanilku, skořici a citróny zahřejeme, ale nevaříme. Bílek ušleháme s trochou soli na sníh a přidáme moučkový cukr. V další misce rozkvedláme žloutky a rum, které poté vlijeme do sněhu. Do této vaječné pěny přilijeme vinný nálev a důkladně rozšleháme. Podáváme teplé.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.