Vánoční černá omáčka
Potřebujete:sušené švestky, rozinky, ořechy vlašské i burské, perník, třtinový cukr nebo med
Postup:
Sušené švestky povaříme ve vodě, přidáme rozinky a ořechy a znovu povaříme až švestky změknou. Zahustíme perníkem a přisladíme podle chuti a můžeme přidat i skořici. Podáváme k vánočce.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.