Vánoční punč
Potřebujete: 100 g rozinek 50 g sušených brusinek 30 ml rumu nebo griotky 0,5 l silného černého čaje 1 l červeného vína 1 citron nakrájený na kolečka 4 snítky skořice cukr dle chuti
Postup:
Rozinky a sušené brusinky namočíme do rumu nebo griotky. Minimálně na dvě hodiny i na několik dnů, ale to už uložené v lednici. Před podáváním ovoce i s rumem dáme do větší mísy a zalijeme punčem, který uvaříme svařením čaje, vína, plátků citronu a koření. Sladíme podle chuti.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.