Zabíjačková paštika

Všechny masové odřezky ze zabíjačky dáme do pekáče, přidáme cibuli, sůl, kmín, pepř a trochu tymiánu. Kousek jater osmažíme zvlášť. Upečeme do měkka a necháme vychladnout. Poté umeleme a plníme so sklenic. Sterilujeme v páře při 80ti stupních asi 20 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.