Zahradnický salát
Potřebujete:2 mrkve, 2 kedlubny, ½ středního celeru, 1 cibule, 50g majonézy, 100g bílého jogurtu, Pepř, Sůl, 1 lžíce octa, Voda
Postup:
Očištěné mrkve a oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme. Celer nakrájíme na jemné nudličky a zalijeme ho vroucí vodou vařenou s octem. Asi po dvou minutách vodu slijeme a celer necháme vychladnout. Potom ho vmícháme do nastrouhané zeleniny. Přidáme jemně nasekanou cibuli, pepř, sůl a nakonec do salátu vmícháme majonézu a bílý jogurt. Necháme odležet.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.