Zajdův medo-vločkový koláč

Ve velké míse smíchat: 4 hrnky vloček, 2 hrnky hladké mouky, 1 a půl hrnku cukru, 2 plné lžíce kokosu,

V menší misce: 1 polévkovou lžíci jedlé sody zalít 4 lžícemi VAŘÍCÍ vody, ona vyšumí. 360 g Hery (rozehřáté) (někdy dávám jen 1 kostku - 250 g a jde to taky) 2 vrchovaté lžíce medu

Mokrou část nalít k suché směsi, zamíchat. Těsto naplácat (doslova) na vymaštěný plech vysypaný kokosem a péct na 200 stupňů 15 minut. Poté vyndat z trouby a když se ještě "propadá" a je ještě horký, tak se musí nakrájet. Až vystydne a ztuhne, tak už by se nakrájet nedal. Ještě jedna rada: raději péct na plechu s vyšším okrajem, koláč má tendenci přetékat.

Koláč na cesty, chutný, zdravý, dlouho vydrží ... pokud se nestačí sníst.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.