Zapečená cuketa s těstovinami

Potřebujete: olej,10 dkg anglické slaniny,chilli koření,2 cibule,česnek,sůl,cuketu,4 vejce natvrdo uvařené,sýr eidam,balíček těstovin,30 dkg uzeného masa

Postup:
Nejprve připravíme následujících 5 vrstev do zapékací mísy nebo hlubšího plechu. 1. vrstva: Dno mísy (plechu) potřeme olejem. Položíme několik plátků slaniny. Cuketu nakrájíme na centimetrové plátky a rozložíme po celém dnu. Posolíme a posypeme chilli kořením. 2. vrstva: Nakrájíme cibuli, česnek a vajíčka (natvrdo) a polovinu směsi rozsypeme stejnoměrně po cuketě. Poklademe plátky uzeného masa (může být i salám nebo klobáska). 3. vrstva: Vše zasypeme dvoucentimetrovou vrstvou uvařených těstovin. Osolíme a okořeníme chilli. 4. vrstva: Postupujeme stejně jako u 2. vrstvy. 5. vrstva: Vše zakryjeme nakrájenou cuketou, okořeníme a dáme zapéct. Zapékáme 30-40 minut. Hotové zapečené těstoviny s cuketou vyndáme z trouby a poklademe eidam. Dáme ještě chvíli péct do trouby, aby se eidam roztekl.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.