Zapečená cuketa se sýrem, rajčaty a kuřecím masem

Potřebujete: 2 střední cukety 8 rajčat 4 kuřecí řízky nivu balkán eidamský sýr cibuli česnek - tak 6 i více stroužků worchester bazalka sůl pepř olej 1 vejce smetana nabo tatra mléko

Postup:
Na cibulce osmahneme pokrájené kuřecí řízky a prolisovaný česnek do zlatova, přidáme sůl, pepř a worchestr. Dno zapékací mísy vyložíme na kolečka pokrájenou cuketou. Posolíme, přidáme kuřecí směs, poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty, posypeme bazalkou a dle velikosti pekáče, vrstvy opakujeme. Sýry promícháme se smetanou, nebo tatra mlékem, popř. přidáme vejce, zamícháme vše dohromady, vrstvy zalejeme a dáme zapéct.

Recept se dá ještě vylepšit. První a poslední vrstva mohou být také nakrájené syrové brambory s cuketou a výše popisovanou směsí s tím, že sýry se nastrouhají a jednotlivé vrstvy se prosypávají. Pak doporučuji jen lehce zalít smetanou a rozšlehaným vejcem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.