Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou
Potřebujete: 1/2 kdy mletého masa (vepřové + hovězí), 6 velkých brambor, 1 pytlík zmražené zeleniny, cibule, 1 kelímek šlehačky, 3 vejce
Postup: Na oleji zpěníme cibulku, smahneme mleté maso a zeleninu, poté krátce podusíme. Brambory nakrájíme na plátky a část naskládáme na vymazaný plech, pak dáme vrstvu masové směsi a navrch zase brambory. Střídáme ve vrstvách. Nakonec to celé zalijeme šlehačkou, kterou jsme smíchali s rozšlehanými vejci. Pečeme přibližně hodinu ve středně vyhřáté troubě.
Recept nám zaslala posluchačka Jitka ze Svitav
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.