Zapečené těstoviny s květákem a nivou
Potřebujete: 1 balení těstovin (vřetena, mušle, fleky) 250g nivy 1 malý květák 3 vejce sůl 150ml mléka nebo smetany tuk na vymazání
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Zapékací nádobu vymažeme tukem a dáme do ní vrstvu uvařených těstovin. Květák nakrájíme na malé kousky a přidáme na těstoviny, posypeme nastrouhanou nivou a nakonec dáme zbytek těstovin. Zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem nebo smetanou. Zapékáme asi 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.