Josef Dvorský - historická jachta II

8. listopad 2009

Josef Dvorský, jachtař s kapitánským listem přímo od Jejího Veličenstva anglické královny Alžběty, staví v egyptské loděnici repliku historické plachetnice z 18. století La Grace. Byla lodí prvního českého námořního kapitána a později i piráta Augustina Heřmana. V době pobělohorské v necelé polovině 17. století odešel přes klikaté cesty do Ameriky.

LOĎ LA GRACE JE PRVNÍ ČESKOU REPLIKOU PITÁTSKÉ PLACHETNICE. Cílem tohoto projektu je kromě vzkříšení české námořní historie, umožnit všem zájemcům plavbu na historické lodi spojenou s výukou námořního řemesla a jeho hrdých tradic. Křest je plánován na jaro 2010 v Suezu a v Řecku, u příležitosti zahájení světového závodu historických plachetnic TALL SHIP 2010. Josef Dvorský je již podruhé hostem Jany Davidové v pořadu Zažil jsem to. Tentokrát bude vyprávět o egyptských dělnících a stavbě lodi.

autor: DAV
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.