Pardubická radnice odmítla úsporný návrh revitalizace Tyršových sadů

25. červen 2012

Projekt městským radním předložila občanská sdružení Chráníme stromy a Zelená pro Pardubicko a snažila se je tak přesvědčit, že jejich varianta opravy parku je daleko levnější a ekologičtější.

Odpůrci schváleného projektu z něho například vyškrtli betonovou promenádu, opravu schodiště nebo existenci tří lávek a podzámeckého potoku. Podle náměstka primátorky Františka Brendla ale jde pouze o nelogické a amatérské škrtání v rozpočtu.

„Ten projekt je možná uchopitelný, ale ne v tomto čase. Z mého pohledu je to nerealizovatelné. Pozdě bylo před rokem. Teď už si myslím, že to je jenom výstřel do tmy. Je to jenom další věc, která vyvolá diskuze, ale bavit se opravdu o tom, jestli to je realizovatelné, já nevím. V některých částech udělat prostě nulu a neříct, co tam má být, to někdo musí vyprojektovat. Když si stavíte kůlnu, tak si ji projektuje, abyste věděl, kolik máte koupit dříví. Když si řekneme, co tam má být, tak to znovu musíme vysoutežit. My nejsme soukromý sektor, že si řeknu, že to tohle nechci, vezmu si tohle, to nejde,“ dodal Brendl.

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: KUB
Spustit audio