Novou sportovní halu v Pardubicích odborníci kritizují

14. září 2011

Otevření dlouho očekávané sportovní haly v Pardubicích se odkládá na příští týden. Najet na ostrý provoz přitom mělo sportoviště v Dašické už pátého září, jak Pardubický kraj původně plánoval.

Důvodem byly průtahy kolem projektové dokumentace, kterou hejtmanství nechalo přepracovat, a to kvůli navrhované finanční částce ve výši 80 milionů korun. Dosažená cena nyní činí 46 milionů.

Podle náměstka hejtmana pro investice Jana Tichého nejde o úsporu, která by šla na úkor kvality. „Mnozí tvrdí, že jsme uspořili náklady na úkor kvality, já tvrdím, že to tak není. Objevovaly se názory, že hala nemá dostatečnou výšku nebo šířku či délku, že je tu špatná palubovka a osvětlení nebo také mantinely. Ale to není vůbec pravda.“

Sportovní svazy novou halu pro sálové sporty v Pardubicích vítají. Čekaly na ni desítky let. Poprvé v historii tak získají dobré zázemí pro trénink a vrcholová utkání. Kromě gymnázií budou moci halu využívat basketbalistky, futsalisté, hráči florbalu či volejbalu.

Nadšení jim ale kazí nedostatky technického rázu, které mohou pořádání ligových soutěží ohrozit.

„Nedostatky tady opravdu jsou a jsou středně závažného charakteru. Mezi ty nejzávažnější patří prosklená stěna, kde není vyřešené zatmívání a na výkonnostní sport to bude mít velký vliv. Delegáti a rozhodčí jsou totiž povinni upozornit pořadatele na to, že přírodní světlo, byť i nepřímé, dopadá na palubovku a pořadatel je povinen tuto stěnu zatemnit,“ tvrdí trenér pardubických florbalistů Miroslav Janovský.

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:
http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autor: wol
Spustit audio