Cesta přes Chrudim bude složitější. Uzavřená je část hlavního průjezdu městem

22. květen 2017

Od dnešního dne budou řidiči v Chrudimi potřebovat pevnější nervy než obvykle. Kvůli výměně kanalizace začíná série uzavírek, která zasáhne i hlavní průjezd městem. S problémy musí počítat motoristé při cestě na Slatiňany, Čáslav i Pardubice.

Úplně uzavřený je prostor před obchodním domem Billa, kde stavbaři vykopali velkou šachtu. Od ní teď povedou potrubí po hlavní chrudimské dopravní tepně - Palackého třídě.

Omezení se týká úseku od polikliniky po kruhovou křižovatku u Hotelu Bohemia. Neprojedou tudy řidiči, kteří míří na Slatiňany a v opačném směru projíždí Chrudimí na Čáslav nebo Pardubice. Objízdná trasa povede po městském okruhu a také uličkami kolem nádraží.

U běžných autobusových spojů, které také jezdí přes Palackého třídu na nádraží, by neměl vzniknout žádný problém, část staveniště bude průjezdná jedním směrem a autobusy dostanou výjimku a na nádraží budou normálně zajíždět.

Rekonstrukce kanalizace v Chrudimi a uzavírky

Se změnami ale musí cestující počítat u linek MHD. Dočasně vyřazená bude zastávka Borzna a městská hromadná doprava bude jezdit rovnou na stanoviště na nádraží.

Dokdy uzavírka potrvá

Tento úsek silnice by měl být uzavřený do konce června. Tím ale dopravní komplikace neskončí. Stavbaři se budou postupně posouvat na další místa a budou následovat další uzavírky. Výměna kanalizace by měla být hotová na konci roku.

autor: kop
Spustit audio