Chrast čeká rekonstrukce náměstí za 20 milionů, přibudou parkovací místa

Chrast plánuje přestavbu náměstí. Komunální volby v obci s výrazným náskokem vyhrála Volba pro město v čele se současnou starostkou Martinou Lacmanovou, která mezi hlavní cíle řadí dlouho odkládanou proměnu historického centra za necelých 20 milionů korun. Radnice si od změny slibuje hlavně vyřešení problémů s parkováním.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Placené parkoviště

Placené parkoviště | Foto: Ladislav Bába

„Lidé, kteří jezdí k lékařům a chtějí si ještě něco ve městě vyřídit, mají problémy v centru zaparkovat, takže ze stávajících 42 bychom po rekonstrukci měli mít cca 93 parkovacích míst,“ říká starostka Chrasti Martina Lacmanová.

Centrum obce čekají i další změny. Kolem kostela by měla vzniknout klidová zóna s lavičkami. Proto bude nutné přeložit trasu silnice, která přes náměstí vede.

„Přímo před nákupním střediskem bude navazovat parkoviště, které nebude protnuto místní komunikací, takže spojnice se posune do třetiny náměstí a zmizí spojnice mezi výjezdem od ulice od pošty a středem náměstí, která tam teď je,“ vysvětluje starostka.

Simona Bartošová, Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme