Devátý kruhový objezd. V Chrudimi se řidičům zatočí hlava

13. říjen 2015

Chrudim si získala nálepku města kruhových objezdů. Okružních křižovatek je tam už osm a brzy se počet znovu zvýší. Další objezd má fungovat jako pojistka před problémy, které radnice očekává po dokončení první části obchvatu.

Klasická křižovatka se na okružní změní u chrudimské nemocnice. Tam už jeden kruhový objezd je, další stavbaři vybudují jen asi sto metrů od něj - na křižovatce městského okruhu se silnicí na Vlčnov.

Je to poměrně frekventované místo a řidiči tam už teď mají občas problém odbočit. Chystaná změna zabrání dalšímu zhoršení situace.

Napojení obchvatu

S chrudimským obchvatem stavba úzce souvisí. Brzy bude dokončená první etapa chrudimského obchvatu, která bude ústit na výpadovce na Vysoké Mýto. Radnice předpokládá, že část aut se pak bude vracet zpátky do města právě kolem nemocnice. Další kruhový objezd je tak jedno z opatření, kterým se město snaží předejít nějakým vážnějším problémům.

Přestavba křižovatky má být hotová za pár týdnů. Nebude to stavba úplně nové křižovatky, ale úprava té současné. Každopádně práce musí skončit ještě před tím, než bude v provozu obchvat. Podle posledních informací by po něm měla auta začít jezdit osmého prosince.

Obchvat Chrudimi
autor: kop
Spustit audio