Do divadla i nemocnice na vozíčku pohodlněji

7. březen 2015

Vozíčkaři budou mít lepší přístup do pardubického Východočeského divadla. Radnice do něj pořídí moderní schodišťovou plošinu, díky které se snadněji dostanou do divadelních předsálí i hlediště. Vedení města zároveň podpoří i další bezbariérové úpravy. Mimo jiné v areálu pardubické nemocnice.

Pacienti se sníženou schopností pohybu se dočkají nových bezbariérových toalet v chirugické ambulanci. Město na ně přispěje krajem zřizované nemocnici třemi sty tisíci korun. Další peníze pak pošle organizacím, které pomáhají hendikepovaným s bezproblémovým pohybem po městě.

Pokud zastupitelé návrh radních schválí, poputuje z městského rozpočtu do Východočeského divadla téměř 430 tisíc korun na výměnu staré schodišťové plošiny o nosnosti 190 kg.

„Tu nahradí moderní plošina o nosnosti 250 kg s dojezdem nově až do druhého nadzemního podlaží. Částka zahrnuje i nutné stavební úpravy. Imobilním lidem, kteří chtějí zajít do divadla tak snadněji zpřístupníme foyer a společenský kuloár, kde se koná řada výstav, oslav premiér či divadelních představení malých forem. Nová plošina by mohla sloužit již od nové divadelní sezóny," řekl náměstek primátora pro sociální politiku a zdravotnictví Jakub Rychtecký

autor: wol
Spustit audio