Do Moravan přijela sportovní hlídka, děti zažily olympijskou rozcvičku

27. listopad 2014

Na základní školu v Moravanech dorazila poslední listopadovou středu hlídka. Šlo ovšem o hlídku sportovní, ba dokonce olympijskou.

V tělocvičně základní školy v Moravanech se sešli všichni její žáci, aby přivítali jednoho z nejúspěšnějších českých hokejistů a hokejových trenérů Vladimíra Martince a také držitelku zlaté olympijské medaile z Londýna, skifařku Miroslavu Knapkovou. Společně si zacvičili, zasoutěžili i povídali o sportu.

Základní škola v Moravanech, která má 175 žáků, se totiž už podruhé aktivně zapojila do Olympijského víceboje, jednoho z klíčových projektů Českého olympijského výboru v rámci kampaně na podporu sportu a zdravého životního stylu – Česko sportuje. Cílem Sazka Olympijského víceboje není soutěžit o nejlepší výkony, ale snaha přivést děti k tomu, aby sportovaly nejen v hodinách tělocviku, ale i ve svém volném čase.

Olympijská hlídka v Moravanech

Do Olympijského víceboje se zapojily děti z více než tisíce základních škol a nižších stupňů víceletých gymnázií. Základní škola v Moravanech patří do třicítky těch nejaktivnějších. V Olympijském víceboji děti plní osm základních sportovních disciplín, zaměřených na rychlost, běžeckou a silovou vytrvalost, trénují rovnováhu, ohebnost nebo hbitost. Děti z prvních až třetích tříd dostávají sportovní žákovskou knížku, kam si lepí samolepky.

Pro všechny malé sportovce Český olympijský výbor připravil také sportovní deníky. Pokud děti splní všechny disciplíny, získají sportovní vysvědčení s analýzou svých fyzických schopností. Každý se tak dozví, co je jeho silnou nebo slabou stránkou a jak je na tom ve srovnání se svými vrstevníky.

Děti, které se do Olympisjkého víceboje zapojí, dostanou také tipy, jakým způsobem trénovat. Rodiče pak doporučení, který sport by byl pro jejich děti nejvhodnější nebo do jakého sportovního oddílu v okolí je mohou přihlásit.

autor: BRA
Spustit audio