Dopravu v Pardubicích na rok zkomplikuje uzavírka u Trojice

5. říjen 2015

Řidiči v Pardubicích musí počítat s dalším zhoršením dopravy ve městě. Kvůli přestavbě křižovatky U Trojice teď není možné sjet ve směru od Chrudimi k nádraží.

Stavba křižovatky a rozšiřování silnice I/37 totiž dospělo do další etapy, kdy stavbaři začali bourat nadjezd nad železniční trať a musí postavit most nový. Řidiči, kteří jedou na trase Chrudim - Hradec Králové, tak budou přejíždět po provizorním mostu, a to v obou směrech, rychlost jízdy tam je snížená na 30 km/h.

Od Chrudimi k nádraží zvolte jinou trasu

Větší problém je to, že je uzavřený sjezd k Lidlu a nádraží. Lidé, kteří jedou od Chrudimi, mají dvě možosti, jak se dostat do centra. Mohou odbočit už v Dražkovicích, ale musí počítat s tím, že průjezd městem bude velmi pomalý, ráno a odpoledne se tvoří kolony i bez této uzavírky. Je také možné odbočit u závodiště a projet přes Duklu. Ani tak se ale zácpám nevyhnou.

Čtěte také

Podle vedoucího odboru dopravy krajského úřadu Ladislava Umbrauna situace dramatická nebude a řidiči si za pár dní až týdnů zvyknou. V každém případě minimálně týden budou místu věnovat zvýšenou pozornost dopravní policisté.

Silnice - Pardubice - Trojice

Změna průjezdu křižovatkou postihne i autobusy dálkové dopravy, které budou zajíždět na pardubické nádraží s obtížemi a mohou mít zpoždění. Další nepříjemnosti pocítí cestující v MHD, dopravní podnik musí přesunout trasy osmi linek.

autor: ba
Spustit audio